Strand

Idag har det varit chill, frida och jag låg och solade på deras studsmatta. Njöt av det underbara vädret. Har blvivit rätt brun nu, and I love it! Snart bär det av söderut, då blir man ännu brunare ;) Tihi. Snart ska jag cykla bort till Östra stranden, för att möta upp getingarna och lite annat folk :) Vad ska ni göra ikväll?


Sommar 08

Sommaren har kommit på riktigt! Hörde att det var 30 grader på ställen runt om i Sverige på nyheterna precis. Wunderbart :) Det man har längtat efter hela året har nu kommit, på söndag är det 1:a Juni. Allså;
Juni, Juli, Augusti, de underbaraste månaderna under året :D Jag måste ju säga att sommaren kan inte börja bättre än med en utlandsresa. Humöret är på topp!  


Tjejmiddag

Har bestämt mig, jag ska iväg till Pilla på tjejmiddag ikväll. Jag kommer inte orka sitta hemma och glo. Mamma kommer inte vara hemma ikväll, hade varit en annan sak om hon va det. Pilla bjuder på olika pajer, bla. tacopaj. Vilket ska bli mucho gott! Nu måste jag byta om och fixa till mig. Ha en trevlig kväll folk :)

image13

Fartvinden

Har precis vaknat, känner mig faktiskt lite bättre nu. Skönt! Sömn är alltid det bästa när man mår dåligt. Glömde säga innan, att jag och mamma gick till trafikskolan innan jag stack till skolan och pratade med dom. Nu har jag bokat in mig på teorikurser, och min första körlektion kommer vara den 2 Juli! Det fanns inte alls många tider kvar nu under sommaren, så jag passade på att ta dom bästa som fanns kvar. Det känns bra att jag har tagit tag i det nu, ett steg närmare körkortet som känns väldigt långt i från just nu. Men förr eller senare ska jag fixa det!


Sjuk?

Hoppas inte jag håller på att bli sjuk nu! Jag spydde i natt, vet inte vad det beror på. Hoppas att det va ngt tillfälligt bara. Jag åkte till skolan i morse för att få reda på mitt prov, vilket jag för övrigt inte blev godkänd på. Så det för bli en prövning i höst, jäj... När jag sen skulle in till stan för det är ju "Sture på stan" idag med, så kände jag illamåendet igen. Jag valde därför att åka hem, det känns trist, men jag hade inte orkat med det känner jag. Så nu sitter jag här, har ätit ibumetin hela dan och kommer antagligen göra det resten av dagen. Nu ska jag försöka sova ett par timmar så kanske jag blir bättre! Om jag mår bättre ikväll, så är det tjejträff ikväll. Vi får helt enkelt se. God natt. (dag?)  

Träning

Måste säga att det var riktigt skönt och träna när man väl kom dit. Jag tycker om Bosses medelpass. Så om ni har några planer på att börja på Friskis & Svettis kan jag verkligen rekommendera Bosses pass. Bra låtar och hårt pass! Åk och träna med er ;)


Nu ska jag kolla på en film, sen sova! :)


Sture på stan

Dagen började med ett matteprov, tror att det gick bra men det återstår och se imorgon! Lite nervös... Efter det bar det av in till stan där det var fullt folk, i och med att det är Sture på stan, det fortsätter även imorgon. Tråkigt, men vi har inget val. Två "uppvisningar" kvar, sen är det över. Kan ju också säga att jag har varit i stan i åtta timmar idag! Efter Sture på stan, gick jag på stan med frida :) Kan ju säga att mina armar har fått rätt mkt färg! Imorgon är det linne o shorts som gäller! (Hade t-shirt o jeans på mig idag) Alldeles för mkt kläder hade jag på mig, varmt! Men ska inte klaga, det är skönt :D Nu är jag dödstrött, men ska endå cykla till friskis för ett medel-pass. Har inte tränat på evigheter..

Español

YES, vet ni vad? Jag får godkänt i spanska! Har aldrig varit så glad för ett godkänt! Haha. Det känns jätteskönt att veta att jag får godkänt i spanska, nu kan jag släppa det. Fokusera på svenskan och matten! Har endast en spanskalektion kvar nästa vecka, sen är det över. Ingen mer spanska, ingen mer Carolina. Jag är glad! Fick även en liten utskällning av Hallon idag (vår lärare), jag vet. Jag har bara inte haft någon ork på sista tiden, det har varit så mycket annat. Har skjutit upp artiklen flera veckor, så jag var mig förtjänt av den lilla utskällningen. Det första jag gjorde när jag kom hem, var att skriva klart den. Så imorgon ska jag lämna in den! Tänkte göra klart den i skolan idag, men vad händer då? Jo, strömmen går! Ingeting fungerar, varken internet eller kunna spara på sin sida. Så det sket sig. Men men, nu är jag klar med den också! :D 

Oj, vad min blogg har varit tråkig dem senaste dagarna läser jag nu. Allt handlar verkligen om skolan nu, men det har jag mig själv att skylla... Men på måndag, då är allt över. Inget mer plugg! Hejdå årkurs 2, hej årkurs 3 till hösten! :) Men först har vi en underbar SOMMAR framför oss. 

Nu ska jag cykla bort till ICA Söndrum och köpa lite mat, när jag kommer tillbaka ska jag sola en stund på balkongen. Sen är det plugg som gäller, som vanligt :( Skulle vilja träna, men jag känner att jag inte har tid till det. Egentligen har jag inte tid till att skriva blogg heller för den delen, så nu måste jag sluta skriva! Ciao!   

26 maj

Idag vaknade jag med huvudvärk och ont i magen, kunde inte bestämma mig om jag skulle gå till skolan eller inte Jag bestämde mig för att ligga kvar en stund, struna i historia lektionen (där vi endå inte gör ngt viktigt), ska gå till skolan om en halvtimme eller något. Efter skolan kommer Frida och hämtar mig, ska fixa ett par saker vi ska ha med oss till Mallorca! För idag, är det bara 9 dagar kvar till vi sticker! Inte klokt vad tiden går fort! Det var inte längesen det var 60 dagar kvar, och det tyckte vi var lite. Nu är det BARA 9 dagar :D:D


mors dag

Först och främst vill jag gratulera alla mammor, speciellt min mamma! Grattis på mors dag :) Gårdagen var en flopp. Skit tråkigt hade vi, "festen" var nog den tråkigaste jag har varit på. Tur att ni (Malin o Anna) inte följde med! Det roligaste på kvällen var när vi träffade Lotta, som också skulle på samma "fest" som oss. På något vis så hamnar vi alltid på samma fester, men de är bara roligt! :D Vi tog en tidigare buss, satt oss på Donkan och åt en hamburgare, sen stack vi hem. När jag kom hem kollade jag på Eurovison, kom hem lagom till att dom skulle börja dela ut poäng. Fattar inte hur Perelli kom så långt ner på listan? Den låten är bra! Vad tkr ni om låten som vann? Jag tycker inte att det var någon höjdare precis. Aja, Nu ska vi dra till stranden och gotta oss!

FEST

Kom precis hem, har varit och hämtat getingarna på stationen! Nu blir det lite förfest innan vi drar vidare. Vi hörs imorgon :)

23 Maj

Idag har vi guidat barn från spanien. Sovmorgon till tjugo över ett, rätt skönt faktiskt! De tog väl runt en och en halv timme alltihopa, sen slutade vi. Soft fredag. När jag kom hem gjorde jag inte så mkt mer, skulle vila mig en stund i min säng, aovesst då somnar man. Tur att jag endå inte skulle hitta på något idag. Ibland kan det bara va skönt att sova. När jag vaknade blev det promenad med mamma på stranden, underbar kväll. Kollade precis klart på Talang. Jag tycker det är bra, synd att det är sista avsnittet nästa fredag. Hoppas på fint väder imorgon med, ska isf passa på att sola! Kanske drar ner till stranden? Nu när jag bor så nära, så är det så smidigt. Imon kväll är det fest som gäller iaf, förpärla oss mig. Ska bli nice, lgh för oss själva :) Vad ska ni hitta på imorgon?

Rock this party
Dance everybody
Make it hot in this party. 

 

22 maj

Skoldagen har gått fort idag, vilket den inte brukar göra på torsdagar. Lång dag de, vid halv fyra slutade jag. Aja, detta var sista torsdagen innan lovet! :D Nu kan jag stryka ytterligare två saker på min lista, dock får jag lägga till en hemsk sak. Nämligen ett matteprov. För att bli godkänd i matte B, så måste jag klara det här provet. Håll tummarna för mig!

v. 21
-
Svenska mutligt, , redoivisning av undersökning och inlämning av rapport (dock v.22, v. 23)
- Natur muntligt och inlämning
- Spanska läxa
- Engelska prov
- Artikel
- Guida barn på fredag!

Idag ska jag på bio med frida och emelie :) Länge sen jag var på bio, vi ska se What happens in Vegas. Alla säger att den filmen är bra så det ska bli roligt. Måste bara berätta en kul överraskning. När jag kom hem idag, så låg det ett brev till mig på köksbordet. Från Pärsons! Min lön ska jag få den här månaden istället för juni månad som jag trodde att ja skulle få det i. 1463 Kr, inte dåligt för 11 timmars arbete! :) Det lär ju behövas till resan! ;) Nu ska jag snart äta lite, senare in till stan för att möta upp girlsen <3

21 maj

Gårdagen var det cykling som gällde, cyklade ca 3 mil med ettorna. Allt gick bra fram till tylösand, då jag fick punka på min cykel! Så typiskt asså. Aja, det löste iaf sig. Imorse hade vi idrott, vi var endast 6 st på idrotten, så mycket tkr vår klass om idrott, haha! Vi skulle springa stureloppet (5.5km), aha ja. Då var det bara jag som kunde springa. De andra fem fick gå. Så jag fick springa hela rundan själv. Kul. Men det var det värt, för nu har jag mitt mvg i idrott! Ska bara se till att hålla det också, ett år kvar. En person (av 21) i sp06t som sprang, haha! :P Nu ska jag plugga!

19 maj

Endast EN månad kvar till jag fyller myndig! Jag längar, eller jag längtar till den 6 juni! När jag kommer hem är jag 18, då får vi fira mig kompisar! :) Som ni vet kommer vi ju hem på midsommarafton, så vi kan väl ha lite kontakt när jag är där nere, vad som händer på midsommar!


v. 21
-
Svenska mutligt, , redoivisning av undersökning och inlämning av rapport (dock v.22, v. 23)
- Natur muntligt och inlämning
- Spanska läxa
- Engelska prov
- Artikel
- Guida barn på fredag!

Idag har jag varit duktig, gjort klart tre saker på min lilla lista! Det känns bra :) Vi fick även reda på att vi bytat vecka på inlämning av rapport, i och med att vi ha så mycket att göra. Men jag ska hinna bli klar med den så fort som möjligt endå. Nu tänkte jag börja naturkunskapen. Jag vill inte, men jag har inget val. Så. Ciao!


18 maj

Igår var det släktkalas som gällde. Min kusin Pontus som fyllde 17, om en månad och en dag är det min tur att fylla år! Nämligen myndig, men det vet ni redan ;) Provade även min kusins balklänning igår, den var dock för kort annars var den jätte fin. Inte för att jag ska ha ngn begagnad, men det är bra med lite inperation :) En sak har jag i alla fall bestämt mig för, och det är att jag ska ha banden korsade bak på ryggen. Det var skit snyggt! Frågan är bara vem man ska gå med? Jag vill ju att vi ska gå med kattegatt (för där har jag en baldejt) men neje, vi ska gå med friskolorna. Där känner man ju ffs ingen! Aja, få se hur det blir med detta. Får ta tag med det till hösten, balklänning och sånt... Idag ska jag plugga som en idiot typ :(

v. 21
-
Svenska mutligt och inlämning av rapport (dock v.22)
- Natur muntligt och inlämning
- Spanska läxa
- Engelska prov
- Artikel
- Guida barn på fredag!

Det är detta jag har kvar att göra denna termin, när dessa saker är klara då är det sommarlov! Känns lite stressande då jag har allt detta denna veckan som kommer. (Dock inte rapporten, den får jag göra till helgen). Kan ju även säga att jag inte har börjat med mitt NK arbete, jag är körd xD Haha. Ne, nu måste jag sätta igång att plugga. Tänkte även sätta mig och sola nån timme, fint väder ute! Så kommer frida i eftermiddag med, vi ska även hinna med att träna ikväll!

Telia

"Mobiltelefonin nere i hela landet - Telias experter kämpar med att hitta felet" // Aftonbladet.
 
Jo, tack jag säger ju det. Har provat att ringa och sms:a hela kvällen, men det går inte :S Fattade inte vad felet var, förren precis då jag gick in på aftonbladets hemsida och kollade lite. Aha, telia har blivit utslaget. Jäj. Hoppas att dom kan fixa det så snabbt som möjligt! Jag måste ringa en viss person. Men går det? Nej! Sur jag blir.


16 maj

Ännu en skolvecka avklarad, kan bocka av två saker på min lista av saker som jag har kvar att göra i skolan. Nämligen hotellprov och redovisning! Det fick super på mitt hotellprov! :) Kan ju även passa på att berätta att jag har gått på min sista fotolektion idag, vilket betyder att jag aldrig någonsin behöver lyssna på Christer mer, inte ens en sekund. Det gillar vi! Kom precis hem från skolan som sagt, ska snart äta en av mina favorit rätter, nämligen kyckling med massa goda saker, ris och sallad. (Lite svårt att beskriva) Mums säger jag! Funderar på att bjuda på det när jag ska ha tjejmiddag, det står mellan det eller potatisgratäng och fläskfile.. Men det blir en senare fråga, inte än på ett tag ju! Dock måste jag bestämma mig innan vi åker söderut, så att mamma kan handla maten, vilket jag inte kommer hinna göra. Fullt upp i 16 dagar! Blir trött bara jag tänker på det ;) Haha, Nej det ska bli superroligt :D 16 dagar tsm med världens bästa frida, kan inte bli bättre?  <3


TJUGO DAGAR KVAR - Nedräkningen har börjat!

14 MAJ

Vi var precis på textiltreornas modevisning, grymt. Vi sket i NK och kom senare och det va de värt! Jag känner verkligen inte för att jobba nu. Att göra ett arbete om potatis, hur lockande är det? Mm, precis tänkte väl de. Noll. Så, jag skiter i det med (just nu). Om en halvtimme slutar vi, då ska jag  hem tänkte jag. Hem till skolbäckerna, roligt liv. Är det inte meningen att man ska lämna skolböckerna hemma på skoldagens slut? Nej, inte just nu verkar det som. Dom sista veckorna är värst, puuh. Aja, nu ska jag inte tjata mer om hur mycket skolarbete jag har att göra. Ska även hinna med träna och övningsköra tänkte jag!

[  22  ]


11 Maj

Kvällen igår var okej, jag har hatf både roligare och tråkigare. Det var skoj och trevligt folk :) Vi satt och snackade, lyssnade på musik och drack i en sanddyna, när det började bli mörkt rörde vi på oss vidare till gräset där det var ännu mer folk och en brasa, vilket jag behövde, för jag frös faktiskt lite. Cyklade hem rätt så tidigt, folket skulle på efterfest men jag tackade nej. Sängen lockade mer. Idag har jag solat i trädgården ett par timmar, underbart! :) Nu så blir det till att plugga ett par timmar, jag har lovat mig själv att hålla ut dom här sista veckorna, jag måste - jag har inget val! Så, det är bara till att bita ihop.



Den här bilden visar verkligen en sommarkänsla. En sommarbild, underbart! Sommaren är här, för att stanna?  Har dock hört att det ska bli lite kallare väder nu framöver, men inget långvarit hoppas jag på!

För västkustens tjejer är det bästa som finns.  

10 maj

Idag har det varit underbart väder, så jag gick in till stan för att möta anna sen vidare ut till tylösand där vi la oss och stekte! Riktigt underbart måste jag säga! Första gången i år också som är på stranden och solar (i Sverige).  Nu sitter jag hemma hos madde och väntar på att lotta ska komma. Sen ska vi cykla ut till östra stranden där vi ska träffa lite folk och festa lite :) Hoppas de blir roligt. Nu måste jag sluta, ha det roligt ikväll :)

8 MAJ

Hade precis matte nationellt prov, det gick skit. Det visste jag att det skulle göra redan innan, men endå. Haha :P Aja, skitsamma. Nu är jag i bibblan, vi har typ världens håla. Dom hade satt upp att provet skulle ta fyra timmar, aovesst. Inte för mig i alla fall :P Malin och Anna är kvar där inne och räknar, så jag är uppe i bibblan och skriver klart mitt turism arbete. Slutar vid halv fyra idag :( Spanska sista lektionen också, det gillar vi inte! Ska hem till Frida ikväll :)

7 MAJ

Idag har jag varit i skolan, dagen började bra med sovmorgon. Ingen idrott! :) Sen flöt dagen på, fram till NK, det är så tråkigt! Idag var vi ute på Glagberget och gick en runda. Aja, sen vidare hem. Skulle plugga lite turism, då jag märker att jag har glömt mina böcker i skolan! Ja, det blir bara till att ta cyklen och cykla tillbaka till skolan och hämta böckerna. Sagt och gjort, nu har jag gjort klart lite saker. Historian är färdig, turismen halvfärdig! Snart ska vi äta lite sen blir det att ta itu med matteböckerna. Imorgon väntas ett hemskt matte nationellt prov! Hur ska detta gå?

5 MAJ

Lördagen blev inte som vi hade tänkt oss, det var så fint väder så vi kände inte för att vara inomhus. Så körde runt lite i Fridas bil, bla. till max och åt hamburgare med pilla, sen vidare till vattenporten för att fika med madde, anneli och micha. Efter det bar det vidare till Östra Stranden där det var strandfest. Massa trevligt folk man kände :) Detta är i stort sett det som hände, hände en massa till men då måste jag skriva en jäkla massa till och det orkar jag inte :P Kvällen kan sammanfattas med ett par ord: Kyckling! :O, "Jag har ngt att säga" wrooom xD, Backa!!, Var är ni? Osv. Rolig kväll! Sen körde vi hem till frida och sov, dan efter var det strålande solsken. Då får man ju passa på att förbättra solbrännan lite ;) Så vi la oss på studsmattan och solade. Men jag kunde tyvärr inte sola så länge pga att jag hade feber. Så Frida fick köra hem mig. Suck, palla va sjuk! Har varit hemma från skolan idag med, funderar på att vara det imorgon med, men vet inte. Får se hur jag mår imorgon. Idag har jag i vilket fall varit duktig och gjort klart alla svenska frågorna vi ska ha till vårt muntliga prov i språksociologi! Jäj..

Grattis till dig anna och ditt lag som är svenska mästare!
Ni är grymma och värda guldet! :D


3 MAJ

I Torsdes ringde min chef på Pärsons och frågade om jag ville jobba på fredagen mellan 6-18. Javisst, självklart! Svarade jag. Jag tänkte, man får ju passa på och jobba om man bara ska vara där en dag. Då kan man likagärna vara där i tolv timmar! Tiden gick överraskande fort, jag hade nog klarat ett par timmar till. Fast jag var dödstrött när jag kom hem, men det är en annan femma! Idag ska jag klippa mig, tänkte bara ta topparna lite och lägga in några slingor. Hoppas det blir bra! Annars så får det bli frissan en gång innan vi åker igen! Måste ju vara fin i håret när vi åker! ;) Bild kanske kommer upp imorgon. Efter frissan ska jag hem till frida och glo film och bara ta det lugnt ska även sova hos henne :) Vi är bjudna på fest ikväll, men ingen av oss orkar. Så nej tack till fest och ja tack till film :)


1 Maj

Nu är vi inne i Maj-månad, härligt! Tiden har gått fort nu när det har blivit ljusare och grönare! Me like it! Nu är det endast 34 dagar kvar till jag och Frida åker söderut! Shit vad jag längtar, jag vill åka NU! :D Den som väntar på något gott, väntar alltid för länge! ;) Valborg igår då, vilket innebar fest för en hel del. Men jag kände inte alls för det, film och godis lockade mkt mer. Så jag bestämde mig för att åka hem till Frida där det bjöds på mat, film och godis, och såklart trevligt sällskap! <3 Nu sitter jag här och ska snat ta itu med mina skolböcker. Listan är lång, får ta en sak i taget. Högst upp står hotellkunskap för den som är intresserad. Snart kommer mormor och morfar för att hämta Lajka, dom kommer säkert vara bruna och fina!


RSS 2.0